Про нас

Благодійний Фонд “Карітас-Броди” – це благодійна, громадська неприбуткова організація, що входить в мережу регіональних організацій Карітас Україна.

Слово “карітас” означає воднораз любов і милосердя, співчуття та благодійність.

Протягом 28 років українці, які потребували підтримки, на теренах Брідщини отримали матеріальну, соціальну та психологічну допомогу завдяки нашій роботі. Робота Карітас-Броди сфокусована на 6 основних напрямках:

• Допомога дітям, молоді та сім’ям, які перебувають у кризі
• Охорона здоров’я
• Допомога людям з особливими потребами
• Соціальні проблеми міграції
• Допомога в надзвичайних ситуаціях
• Розбудова громад

Місія БО БФ “Карітас-Броди”: Розвиток традицій доброчинної діяльності та здійснення соціальної роботи на основі християнських морально-етичних цінностей. Така діяльність ґрунтується на прикладі Біблійної історії про милосердного самарянина (Лк. 10, 29-37). Тобто милосердний самарянин не питався, цього побитого, напівмертвого чоловіка, якого побачив на дорозі:

– Звідки ти? Що ти маєш? Чим віддячиш мені потім? Він просто допоміг, не очікуючи нічого взамін.

Мета БО БФ “Карітас-Броди”: Розробка та впровадження програм для забезпечення соціальної допомоги та підтримки населення, яке найбільше потребує підтримки, на теренах Бродівської територіальної та суміжних громад, незалежно від національної приналежності чи віросповідання.

Принципи БО БФ “Карітас-Броди”: Ефективність. Доступність. Прозорість.