Освячення Медичний центр “Карітас Броди” під заступництвом святого Миколая

На свято Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці 9 грудня 2023 року відбулося освячення Медичного центру Карітас-Броди. Чин освячення медичного центру здійснив Преосвященний єпископ Сокальсько-Жовківська Єпархія УГКЦ Михаїл Колтун.

У церемонії освячення взяли участь директор єпархійного Благодійний Фонд «Карітас Жовква УГКЦ» о.Степан Макар, директор Карітас-Броди о. Ярослав Царик, представник Caritas Ukraine Юрій Наконечний, заступниця міського голови Ірина Олеха, інші почесні гості, працівники Карітас-Броди та містяни.

Заснований медичний центр під егідою БО «БФ “Карітас-Броди”» за участі Карітас України та міжнародної організації Cordaid. Це п’ятий медичний центр, який відкриває Карітас України. Під час чину освячення Преосвященний єпископ Михаїл Колтун проголосив покровителем Медичного центру «Карітас-Броди» святого Миколая. У своєму слові до лікарів і всього персоналу медичного центру єпископ побажав мати харизму святого Миколая у служінні людям.

– Благословляю вас усіх на сумлінну працю для людей, – сказав владика Михаїл.

Після чину освячення гості привітали господарів з успішним початком нового проєкту, метою якого є надання якісної безкоштовної медичної допомоги, побажали самовідданості й професіоналізму.

Дякуємо усім, хто взяв участь у церемонії освячення і розділив з нами цю радість. Хай нова справа, зроблена з любовʼю і турботою, допоможе людям зберегти найцінніше – їхнє здоров’я.
#Caritas_Ukraine #Cordaid #Медичний_центр_Карітас_Броди #НСЗУ