Сіті-квест «Відкрий для себе Броди!» став незабутньою подією у житті внутрішньо переміщених осіб

20 серпня 2022 року команда з Карітас- Броди – Наталя Грем, Владислав Труфанов, Іван Царик, Світлана Панчишин, Віктор Горішній та маленькі помічники Остап Корольчук з Гаїв Смоленських і Даринка Кушпета із Суходолів – організувала й провела пішохідний інтелектуально-пошуковий Сіті-квест у центральній частині м. Броди.
Онлайн-реєстрацію пройшло 13 команд. Стартували учасники змагань з локації «Львівська пекарня». Разом із веселим Круасаном смакували морозивом (пригощала кав’ярня) і готувалися поринути у бурхливе море веселих і цікавих пригод.
Квестери мали пройти десять локацій – Від коня до коня (кав’ярня), Будинок табличок (бібліотека), Африканське диво (педагогічний коледж), Обгризений граніт (колишня Торгова палата), Він зайвий (музей), Дивне місце у Бродах (замок), Усі дороги ведуть поруч (Бристоль), На гостину до Нього (Рейківка), 403 (синагога).
На кожному етапі учасники виконували різноманітні завдання – впізнавали за дзеркальним описом людину; знайомились із охоронцем на колесах, який водить козу; розплутували букви на деревах, перебирали музейні експонати, шукали коня зі слоном і т.д.


Цікаво було спостерігати метаморфозу – сім’ї перетворювалися на дружні команди, які з азартом гасали вуличками Бродів у пошуках локацій. Дорослі інколи навіть губилися у завданнях, а малеча навпаки – дивувала своїми мудрими підказками.
Фінішували команди на локації «Храм Воздвиження Чесного Хреста». Поки журі визначало переможців, квестери взяли участь у конкурсах «Найкрутіша фраза» і «Вгадай: Броди чи ні?».
Переможцем конкурсу фраз стала команда «Невгамовні» з фразою – «Без любові жити легше, але без неї немає сенсу» (приз – записничок). Кращим знавцем Бродів (конкурс світлин) став Єгор Пастухов з команди «Херсонські мисливці» (приз – флешка).
А всі з нетерпінням поглядали на журі – хто ж переможці Сіті-квесту? Хто зібрав усіх «тваринок» і показав найкращий результат у годинах і хвилинах?
І ось вона – мить істини!
І місце – команда «7 і Я» – м. Нікополь
(10 тваринок команда знайшла за 1 год 40 хв і виборола головний приз – павербанк).
ІІ місце – команда «Веселка» м. Харків
(10 тваринок – за 1 год 48 хв і приз – бездротові навушники).
ІІІ місце – команда «Невгамовні» м. Білозерське
(10 тваринок – за 1 год 54 хв і приз – фітнес-браслет).
Після церемонії нагородження на всіх учасників чекала смачна вечеря у Шкварці.
Ось так і закінчився наш крутий Сіті-квест «Відкрий для себе Броди!». І ми справді відкрили його для себе – затишне й гостинне містечко, яке щодня наповнює нас новими подіями і промінчиками радості!

Сіті-квест «Відкрий для себе Броди!» проводився в межах надання групових психологічних консультацій за проектом “Екстренна підтримка вразливих ВПО у Львівській області”, який реалізується за підтримки Карітас ЧехіїМіністерства закордонних справ Республіки Чехія та МБФ “Карітас України”.